Любопитно

„Софийски солисти“ откриха Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково

Камерният ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров и солисти Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка откри тази вечер с концерт в театър „Иван Димов“ Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково.

В концертната програма бяха включени Сюита „Дон Кихот“ на Георг Телеман, Бах – Стоковски – Прелюд в до минор, Хайдн – Дивертименто в ла мажор, Ненов – Шест миниатюри, Георги Черкин – „Севдана“ и Сарасате – „Навара“ за две цигулки. В началото всички бяха приветствани от заместник-кмета Мария Вълчева.

Музикалните дни продължават в четири поредни вечери. Концертите са от 19 часа при свободен вход и спазване на противоепидемичните мерки. Тази година заради пандемията от коронавирус не се провежда международния конкурс за млади цигулари.

В петък на сцената на читалище „Заря“ гостува „Симфониета Враца“ с диригент Христо Павлов и солисти Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот. В събота вечерта на сцената на театъра излизат любимците на хасковската публика от камерния оркестър с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова – концертмайстор на Софийска Филхармония. А финалът на Музикалните дни е в неделя вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Трио „Арденца“ с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят на сцената на театъра.

Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента Цанислав Петков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button