Поставят възпоменателна плоча на Антонио Кръстев в зала „Дружба“

Спорт

Възпоменателна плоча на заслужилия майстор на спорта Антонио Кръстев да бъде поставена в Хасково предлага за октомврийската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Това става след постъпила докладна от директора на общинското предприятие „Спорт, отдих и туризъм“ с придружаващо писмо от Инициативен комитет за поставянето на плочата с името и постиженията на Кръстев, който загина в автомобилна катастрофа през юли тази година в САЩ. В инициативния комитет са Неделчо Колев – президент на федерацията по вдигане на тежести, Живко Архондев – председател на хасковския клуб, Виктор Миланов, Станимир Милев, Димчо Петров, Стойчо Назъров, Иван Колешев – съотборници, приятели на Антонио Кръстев и радетели на спорта вдигане на тежести.

Плочата ще бъде поставена в източното фоайе на спортна зала „Дружба“ в близост до тренировъчната зала по вдигане на тежести. Там Кръстев е започнал звездния си спортен път към рекордите и световните си постижения. Плочата ще бъде добър пример и за младите щангисти, които тренират в залата, се казва още в докладната.

Антонио Кръстев е двукратен световен и двукратен европейски шампион. Той подобрява пет световни рекорда в изхвърлянето и един в двубоя.

 

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.