Регион

И Хасково на протеста на МВР в Кърджали

Представители на структурите на МВР от Хасковска област се включиха в днешния протест в Кърджали. На него бяха и полицаи от Смолян.

Основното искане на протестиращите е да се преразгледа постановлението на Министерския съвет, с което на 34 институции са увеличени възнагражденията с 30% заради коронавируса, но не и на служителите в МВР. От Синдикалната федерация на служителите в МВР се надяват, че ще постигнат разбиране с ръководството на министерството, защото досега имат добър диалог.

Протест

„Очевидно МВР, което заедно с медицинските работници в цялата страна изнесе основно тежестта на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последствия от кризата, не е заслужило материален стимул“, казват от синдиката. Посочват се натрупаните хиляди часове положен труд при всякакви меторологични условия в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители, рисковете от заразяване предвид първата линия, на която се трудят и неполучените 1 000 лв. месечно за тези на първа линия.

Това е третият регионален протест след тези във Варна и Русе. Предстоят протести в Шумен, Бургас и Пловдив.

Протест

8 коментара

    1. Палячовци.Пари искат ,когато народа стачкува къде са тия смешници.Пазят мутрите.

  1. Да го натаковам на горните двама ЛГБТ!
    А и като вземат да ги плющят да се обаждат на БХК!

  2. Не виждам пенсионерите полицаи да протестират!Докога пенсия и заплата ?

  3. Искайте реформи в МВР докато не махнат пожарна, миграция, паспортна, регистрации в кат, граждански защити, пенсионери на заплати МВР никога няма да се оправи. Едни работят на студ и сняг, други стоят на топло в канцеларийките, трети един ден спът три почиват.. е какви пари да ви увеличат. Реформа трябва.

  4. докога пенсионирани полицаи ще възползват на заплата ипенсия имайте доблеста да освободите местата на млади момчета във хасково има голям процент затова младите служители нямат мотивация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button