Аплодисменти и цветя за „Симфониета Враца“ в Хасково – ВИДЕО

Любопитно

„Симфониета Враца“ с диригент Христо Павлов и солисти Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот се представиха във втората концертна вечер от Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ в хасковското читалище „Заря“.

В програмата бяха включени произведения на Бетовен, Сарасате и Н. Димитров, като в края за публиката имаше изненада с творба на диригента Христо Павлов и Венцислав Мицов. Георгиос Филаделфефс пък беше извикан на бис, който посвети на оркестъра и на неговия диригент.

Концерт

В края всички бяха изпратени с бурни аплодисменти, викове „Браво“ и цветя от заместник-кмета Мария Вълчева. Всеки концерт на „Симфониета Враца“ в страната се приема от публиката като едно от най-значимите музикални събития.

Концерт

Haskovo.info припомня, че музикалните дни бяха открити снощи с концерт на „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров и солисти Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка в театър „Иван Димов“.

Музикалните дни продължават в четири поредни вечери. Концертите са от 19 часа при свободен вход и спазване на противоепидемичните мерки. Тази година заради пандемията от коронавирус не се провежда международния конкурс за млади цигулари.

В събота вечерта на сцената на театъра излизат любимците на хасковската публика от камерния оркестър с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова – концертмайстор на Софийска Филхармония. А финалът на Музикалните дни е в неделя вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Трио „Арденца“ с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят на сцената на театъра.

Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента Цанислав Петков.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.