Дарители отново събраха хиляди капачки за медицинска апаратура в Хасково

Хасково

За трети път Хасково се превърна в главен събирателен пункт за региона на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Дарители от сутринта носят хиляди пластмасови капачки пред сцената на площад „Свобода“. Акцията ще продължи до 14 часа. Събраните PVC капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране в село Войводово.

Капачки

Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване на жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неонатологични отделения в малки общини, които страдат от липса на така нужната им техника – кувьози, пулсоксиметри и редица други. В кампанията за пореден път се включи областна администрация. Заместник-областният управител Митко Петров с помощници изнесе от администрацията чувалите с капачки, събрани от голямото сърце до входа.

Капачки

Организатор на кампанията за Хасковска област е Таня Челебиева. Днес синът й Никола става на 5 г., а рожденният ден се празнува по време на благотворителната акция. Челебиева каза, че в това има нещо символично, защото децата са най-големите дарители.

От предишната кампания са събрани над 18 000 кг. капачки от Хасково, Харманли, Димитровград, Минерални бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен, Симеоновград, Кърджали, Русе.

8 коментара

  • дарителите даряват пари. това с капачките е поредното национално безумие. няма да казвам че народа е прост. защото е още по -надолу от прост

  • Представате си детето ви се разболее. И поискате помощ. И ви изсипят един чувал с капачки и ви кажат – ето, дарихме. Баси лицемерието. Що не почнете дамските си превръзки да дарявате като ги ползвате и напърдяните си гащи

  • Дали горе пишещите са толкова ….да не употребя пр…ти ? Най важното е не колко струват тия капачки, а дали вашето дете и вие ,като родител ,ще изхвърлите капачката от изпитото шише , фаса , използваната салфетка на улицата…. а не там им е мястото? А за да разберете за какво се събират тия капачки и какво следва от това – вижте във фейсбук на „Капачки за бъдеще “ всички въпроси ,за които питате !

    • Танасе. Ти тъпак ли си. Разбира се че капачките трябва да се изхвърлят на определени места а не на улицата. Но това не е ДАРЕНИЕ танасе. Тъп ли си или да почна наново да ти го обяснявам

  • Аз пък да попитам – къде са новоизлюпените богаташи на града, крали от всички нас! Те кога и какво ще дарят! Долни далавераджии, обрали толкова народ – никой от тях с труд и умения не е направил бизнес! От хилиляди спестени заплати на наетите и от всякакви икономии за качество, материали и всякакви други номера са натрупали нечестни печалби. Затова сега нека си дават парите по лекари за болести и погребения – защото за такива долни безчовечни нищожества – живот не им се полага! Такива самозабравили се уж някакви си фактори могат само да връщат за клетвите, с които ги „обичат“ хората, които са почернили и гърчили!

  • Тя една Любимешка Тиква палати си построи в три града и не се спря да прави мръсотии на хората, защото наяждане няма – вие искате да дарява! Такива хора не са научени да даряват и да виждат чуждата болка – такива знаят само Аз, Аз, Аз… аз искам – тропа с крак, аз казвам – тупка по масата…. изобщо болна в главата и безнадеждно увредена в социалнините умения!Със сигурност скоро ще я изгонят, защото се е самозабравила напълно – с последните си простотии вече прехвърли търпението на много хора! Дано я осъдят най-накрая тази!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.