Регион

Дават на съд брокерката Лили Божинова, обвинена в нова измама за 13 220 лв.

Районна прокуратура – Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишната Лили Божинова за измама при сделки със земеделски земи, съобщават от държавното обвинение.

В периода от 25 юни 2018 г. до 10 юли 2018 г. на три пъти тя е мамила жена, че като брокер на недвижими имоти ще ѝсъдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на селата Дервишка могила, Райкова могила и Мустрак, като е причинила общо имотна вреда в размер на 13 220 лв.

През юни 2018 г. Божинова се свързала по телефона с пострадалата, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Брокерката твърдяла, че разполага с данни и информация за ниви с обща площ 146.946 дка в землищата на трите свиленградски села, които се продават на изгодни цени от собствениците им. Обвиняемата успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро.

Така на няколко пъти пострадалата изпратила на брокерката по електронен път общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките на се били сключени. Делото е внесено за разглеждане в Районен съд – Свиленград.

Обвиняемата е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на община Свиленград и към момента изтърпява ефективно наказание „лишаване от свобода“. Haskovo.info припомни, че Божинова, която е от хасковското село Узунджово, получи през юни 6 г. затвор от свиленградския съд. Тя беше призната за виновна в измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button