Чакат се средства от държавата за довършването на църквата в „Орфей“

Хасково

Много трудно ще се доизгради църквата „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“ само със средства от дарения, призна днес народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, която е в Църковното настоятелство на храма и от години се занимава с темата.

По тази причина от настоятелството се надяват на помощ от държавата. Досега с дарения е стегнато подземното ниво на църквата, което е предвидено за неделно училище. Грубите сметки обаче показват, че за довършването на храма ще са нужни близо 600 000 лв. Ангелова вярва, че в най-скоро време църквата, която е започната преди повече от 20 г., ще бъде завършена. Тя ще бъде най-голямата в Хасковска област.

Пресконференция

Ангелова коментира темата със строителството на храма на съвместна пресконференция с колегите си Митко Полихронов и Калин Вельов. Хасковските народни представители подкрепят Вельов в обиколката му в страната и региона. Музикантът се среща с културни дейци и заедно разискват възможностите за подкрепа на сектора по време на пандемията от коронавируса. След това Вельов възнамерява да представи проблемите и предложенията на хората на културата пред ресорните министри и колегите си в парламента. Във вторник е срещата на Калин Вельов в Димитровград.

3 коментара

  • Да я построим с държавни средства (от нашите данъци) и да я дадем на църквата (в частност дядо Николай – ролекса)????

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.