Хасково

В Димитровград затварят мост за ремонт, движението към 3 квартала по обходен маршрут

Мостът над река Марица на булевард „Стефан Стамболов“ в Димитровград ще бъде затворен за движение на 29 октомври заради ремонт, съобщи кметът Иво Димов.

Той допълни, че общината работи 6 г. по проекта за ремонт на моста, който е в предаварийно състояние. Съоръжението е на 40 г., като вече има различни деформации, сред които са напукване по носещите колони. За ремонта държавата е отпуснала целево 1 883 820 лв.

Мост

Ремонтът трябва да продължи 4 месеца, но при лошо време през зимата, може да бъде удължен. Решено е да се започне сега, защото нивото на реката го позволява. 400-тонен кран ще вдига деветте стари стоманобетонни греди на моста, които тежат по 50 т.

Мостът свързва кварталите „Марийно“, „Вулкан“ и „Черноконево“, като това е пряк път за Меричлери. От четвъртък движението ще се извършва по северния обходен път на Димитровград. Градският транспорт също ще се движи по заобиколния маршрут.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button