Хасково

Американски военен откри ремонтирана детска градина в Хасково

Кметът Станислав Дечев и началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България подп. Алекс Апостол откриха ремонтираната сграда на детска градина „Ян Бибиян“ в Хасково, съобщават от кметството.

Проектът е финансиран от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и е на стойност 160 000 долара.

„Фактът, че днес сме заедно, за мен е знак, че въпреки сложната ситуация, в която се намираме, добрите дни пред нас предстоят. Защото не сме сами. И в този проект, и в сегашната пандемия, ние сме заедно като партньори“, каза Дечев и допълни, че за него образованието е главен приоритет. Той благодари на екипа на градината за професионалната работа и изрази увереност, че децата ще растат здрави и усмихнати.

Откриване

Подп. Алекс Апостол поздрави домакините на български език от името на посланик Херо Мустафа. „Откриването на ремонтираната детска градина „Ян Бибиян“ е символ на партньорството между България и Америка. Като началник на отдела за военно сътрудничество моята основна задача е да изграждам партньорството между американските и българските военни. Но също така е важно да има силни общности, които да ни подкрепят, затова е ние инвестираме в училища и детски градини“, каза попд. Апостол. Той сподели, че идва за втори път в Хасково. „Впечатлен съм от този красив край на България – от голямата статуя на Дева Мария до прекрасните Родопи и съм горд, че чрез скромното ни дарение успяхме да направим Хасково още по-красив“, подчерта подп. Апостол. „Нашата цел е да продължим тези проекти в подкрепа на българския народ, защото сме партньори и съюзници и взаимно си помагаме“, обобщи началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България.

Откриване

Гости на церемонията бяха заместник-областният управител Митко Петров, началникът на РУО – Хасково Христина Боева, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова, представители на фирмата-изпълнител на ремонтните работи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
27.10.2020 19:14 19:14

Тя ПРОСТОТИЯТА няма край…

HELL
HELL
27.10.2020 21:39 21:39

Тоз шапкар – кравар за какъв е тук? Че и детска градина ще открива!

Гост
Гост
29.10.2020 8:29 8:29

Кое му е простото?!?

Да помисли кмета и за верига магазин, на мястото на Сан Марко, да открият…

Back to top button