Хасково

600 деца от „Климент Охридски“ вече играят в нов училищен двор

Завърши ремонтът на дворното пространство на хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ към сграда на улица „Граф Игнатиев“ №14, съобщават от общината.

От понеделник 600 ученици играят в преобразен училищен двор. Това се случи за по-малко от два месеца по проект на община Хасково. Старата, над 40-годишна асфалтова настилка на спортното игрище, беше фрезована, направен беше битумен разлив и положен нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см.

Ремонт

Направени са и нови бордюри. В по-голямата част на игрището е изпълнена ударопоглъщаща каучукова настилка, върху която са разчертани игрища за футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, скок на дължина и др. Спортното игрище е с площ 1 500 кв. м. Тук се провеждат часовете по физическо възпитание, а през междучасията децата си почиват в съвсем нова и чиста среда, обясни директорът на училището Гинка Райчева. Ремонтът на училищния двор е на стойност 110 871 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от община Хасково.

Ремонтът на двора на ОУ „Св. Климент Охридски“ е част от програмата на община Хасково за инвестиции в образователната инфраструктура и подобряване на училищната среда. През тази година със средства от бюджета на общината беше ремонтирана още спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“, ремонтирана и реконструирана беше спортна площадка за баскетбол и волейбол в ОУ „Христо Смирненски“, ремонтирано и реконструирано беше дворното пространство на СУ „Васил Левски“. Общата стойност на тези четири обекта е близо 549 000 без ДДС – средства от общинския бюджет. Освен това през тази година е направен основен ремонт на прилежащи външни пространства към СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Той се изпълнява по програма „Красива България“ на социалното министерство и община Хасково. Стойността на строителните работи там е близо 200 000 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1234
1234
27.10.2020 20:02 20:02

Страхотно !

Back to top button