Любопитно

Димитровград влиза в надпреварата за Европейска столица на културата

Димитровград е единственият град в България, който ще кандидатства за Европейска столица на културата за 2026 г., съобщи кметът Иво Димов.

Поканата е от Хлоховец, Словакия, под чиято шапка са общо 26 европейски града. За пръв път съюз от толкова градове ще кандидатства съвместно. Препоръката за Димитровград е от Пловдив, който вече беше Европейска столица на културата съвместно с италианския град Матера. Димов каза, че това е огромно признание и престиж за Димитровград.

Димитровград

Кандидатурата трябва да бъде подадена до 12 декември. За тази цел на октомврийската сесия на общинския съвет ще бъде внесена докладна за одобрение. Очаква се резултатите от надпреварата да станат ясни в края на февруари.

Заместник-кметът Яшо Минков е ръководител на екипа за подготовка на кандидатурата. Предстои много работа, като ще бъде изготвена и програма на културните събития, които могат да се организират в Димитровград. Ще бъде впрегнат огромен ресурс. Иво Димов каза, че ако Димитровград стане Европейска столица на културата това ще донесе огромни позитиви за града, областта и страната.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Каунъ
Каунъ
28.10.2020 9:36 9:36

Култура !!! Димитровград !!! Ще умрА от смях ..:)

ТЕДИ
ТЕДИ
11.11.2020 12:41 12:41

Каква културна столица! Този град вече загина за жалост! Няма население,а и това което остана е с много ниско интелектуално ниво!Празни улици-под колоните в центъра смърди и налепени с хартии витрини,неизползваеми партерни етажи където преди години имаше доста уредени магазини.Положението е плачевно и аз искам да мисля,че нещата ще се оправят,но как като се затвориха големи предприятия и няма поминък-не може да се съществува само с няколко шивашки фирми,на които персонала се брои на пръстите на едната или хайде на двете ръце!Къде ще се сравнят с работещите някога по мини,ТЕЦ-а където ,Неохим,които наброяваше 6000 човека,ПЕК,Консервен завод,Вулкан и още промкомбинати не могат да се изброят,но някъде около 25000 души в града останаха без работа заедно със семействата си и го напуснаха!Къде е градът? Имаше го и сега много боли като гледа човек как умира!Да като инфраструктура добре,има хубави паркове,но няма кой да им се радва-хората и числеността правят живота,а не мъртвите сгради и площи! Разберете го,хайде направете да станем поне 60000 град!

Back to top button