Външни публикации

С какво се реже ламиниран паркет, споделят от КарпетМакс

Ако не сте на “Ти” с монтажните и ремонти дейности, със сигурност си задавате и многобройни въпроси, свързани с рязането и полагането на подова настилка като ламината. След като той е Вашият окончателен избор при обособяването на жилището, започвате да се чудите и как да го поставите.

Хубаво е да знаете какви са инструментите, които бихте могли да използвате, когато дойде моментът да се заемете с рязането на ламиниран паркет. Изборът на конкретна машина ще облекчи или затрудни работата Ви, която трябва да бъде предхождана от покупка на качествен ламинат. Открийте го в онлайн магазин КарпетМакс.

Как се реже ламиниран паркет

Към всички видове подови настилки трябва да се подходи внимателно, особено ако предстои преоразмеряване. Дори и да се занимаваме с “прекрояване” на балатум, в този случай е редно да демонстрираме прецизност и последователност. Колкото до обработката на ламинат, за неговото рязане можем да използваме:

  • Ножовка;
  • Трион-зеге; 
  • Ръчен циркуляр;
  • Резачка гилотина.

Всяка машина е ефективна и дотам функционална, че да боравим с нея безпроблемно. Запознайте се подробно с инструкциите за употреба, но преди това изберете ламиниран паркет от КарпетМакс. Ниски цени и любезно обслужване – това Ви очаква, това заслужавате и Вие. 

За какво да внимаваме

CarpetMax съветва да бъдете внимателни при рязането на ламинирания паркет, за да не се усложни работата Ви двойно впоследствие. При монтажа на ламинат, е желателно да:

  • Изравните максимално пода, поставяйки водоустойчива мембрана върху повърхностите от бетон, камък, винил и асфалт;
  • Измерите внимателно размерите на пода, за да изчислите с точност и необходимото количество ламинат. Добре е да си оставите 10% резервен материал;
  • Поставите подложки;
  • Поставите последователно плоскостите, следвайки линиите.

За да спори рязането и полагането на ламиниран паркет, трябва не просто да се снабдим с нужния инструментариум, до и да сме сигурни в уменията си. В случай, че изобщо си нямаме и идея са какво се захващаме, е удачно да потърсим помощ от специалист, който да ни помогне или дори напълно замести в това техническо занимание. 

Откъде да купим ламиниран паркет 

Правилното рязане на ламинат не е единственото нещо, за което трябва да помислим отрано. Монтажът бива предхождан от подобаваща подготовка, а тя на свой ред от покупка на подова настилка с възможно най-високо качество. Такова качество можете да откриете в магазин КарпетМакс. И не само това!

Back to top button