Културното министерство финансира 33 читалища в Хасковска област

Любопитно

Читалищните библиотеки във Ивайловград и Тополовград получават съответно 4 700 лв. и 3 400 лв. от Министерството на културата. Те са класирани в програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, която подкрепя финансово обновяването на фондовете с книги и други информационни източници.

Допълнителни средства за закупуване на нови книги ще имат читалищата „Никола Й. Вапцаров-1964“, „Пейо Яворов-1982“, „Арарат-2001“, „Кадрие Лятифова-2000“ в Хасково, а също „Пробуда-1905“ в Криво поле. В община Димитровград класираните библиотеки са в Меричлери, Крепост, Добрич, Райново, Брод, Голямо Асеново, Каснаково и др.

В община Стамболово са одобрени 4 читалищни библиотеки. Средства са отделени и за общините Свиленград, Любимец, Маджарово, Минерални бани. По-малките библиотеки ще разполагат с около 1 200 лв.

Това е втората за година конкурсна сесия за подпомагане на библиотеките, отбелязват от министерството.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.