Направиха първа копка на зарядните станции за електробусите, които се чакат в Хасково

Хасково

Първа копка на зарядните станции за петте електрически автобуса, които се очакват в Хасково, беше направена днес до депото на Тролейбусен транспорт в областния град, съобщават от кметството.

Това става по проекта за Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт. Общата му стойност е близо 6 млн. лв., от които 5 000 000 лв. са безвъзмездна финансова помощ. Проектът се изпълнява от община Хасково в партньорство с „Тролейбусен транспорт“. Основната цел е подобряване качеството на атмосферния въздух в Хасково, посредством намаляване нивата на фини прахови частици и азотни окиси, чрез доставка и въвеждане в експлоатация на екологични транспортни средства за нуждите на обществения транспорт.

Електроавтобуси

Предвижда се доставка на 5 електрически автобуси, обслужващи линиите №1 и №4, доставка на 5 бавно зарядни станции и 1 бързо зарядна станция за електорбуси в тролейбусно депо, проектиране и изграждане на захранващ кабел за електрозахранване на зарядни станции. Към настоящия момент има избрани изпълнители за изграждане на трасето със захранващия кабел – „МАРИДЕЛ 2012“ ООД и на строителния надзор и оценка за съответствието на инвестиционните проекти – „РАДЕВ-06“ ООД. Процедурата за избор на доставчик на електробусите е в процес на оценка.

Един коментар по “Направиха първа копка на зарядните станции за електробусите, които се чакат в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.