Любопитно

„Залезът“ – една история за домашното насилие, разказана чрез танц – ВИДЕО

Студенти в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ заснеха „Залезът“ (THE SUNSET) – една история за домашното насилие и насилието над жените, разказана чрез танц.

„Проектът показва силата и волята на една наранена жена, която е готова да сложи край на болката и да започне отново да бъде щастлива, като обърне нова страница от живота си. Залезът е нещо като слушателят на нейната вътрешна изповед“, разказа за Haskovo.info режисьорът на видеото Добромира Илиева от Хасково. Валерия Колева е хореограф и участва заедно с Александър Будуров. Добромира и Валерия са автори на текста. Хасковлийката Калина Спасова е монтажист, оператор е Иван Цуцуманов, а Цветослав Тошев обработи звука.

Днес е премиерата на „Залезът“ в Youtube и вече валят първите отзиви. Ана Петрова казва: „Една приказка за любовта и омразата, за страха и смелостта, за борбата в нас… Всичко разказано в танц. Защото животът е танц. И ако допуснеш омразата и страхът да станат твой партньор в живота, не ти остава нищо друго освен да ги удушиш заради раните и най-вече различния залез“.

Haskovo.info припомня, че талантливите студенти наскоро пуснаха и пантомимен етюд за приятелството „In this shirt“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Цветослав Тошев
Цветослав Тошев
29.10.2020 21:15 21:15

Другия път поне проявете уважение и към звукаря в екипа (това съм аз :) ). Всички допринасят за реализирането на групов проект.

Николай Георгиев
Николай Георгиев
29.10.2020 22:46 22:46

А сега разкажете за радостта с един кючек.

Back to top button