Хасково

290 катастрофи с 3 загинали и 120 ранени през последната зима в Хасковско, КАТ стартира акция на 1 ноември

Пътна полиция стартира с акция „Зима“ от 1 ноември, а операцията ще се проведе на три етапа, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

При акцията се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място КАТ ще проверява състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците. От 15 ноември до 1 март гумите трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Гумите с шипове са забранени.

В изминалия зимен период от 1 ноември 2019 г. до 31 март 2020 г. са станали 290 тежки катастрофи с 3 загинали и 102 ранени. Най-честите произшествия са сблъсък между автомобили, удар в паркирани коли, блъскане на пешеходец, удар в мантинела.

От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията „Безопасно пътно превозно средство през зимата“ с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга. Вторият етап на акцията „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях. Последният етап от акция „Зима“ е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките на кампанията ще бъде отбелязан 15 ноември – Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button