Тракийският съюз кани учениците на конкурс за есе

Любопитно

През 2021 г. се навършват 125 години организирано тракийско движение в България.

По този повод Съюзът на тракийските дружества в България, Синдикатът на българските учители и Тракийският научен институт, който има филиал в Хасково, обявяват национален ученически конкурс за написване на есе. Това съобщи в навечерието на Деня на будителите Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково.

Целта на конкурса е да насърчи младите хора да проучат събития от местната и националната история, паметници и исторически местности, изявени личности и обикновени хора, свързани с борбата на тракийските българи за национално освобождение и обединение, съдбата им на бежанци, намерили подслон в майката-родина, но запазили спомена за родния край и родовия си корен, събития от историята на Тракийската организация в България.

Поканени за участие са учениците на възраст от 14 до 19 г. от всички училища в страната. Текстовете трябва да бъдат в обем до 15 стандартни страници. Крайният срок за изпращане на разработките е 31 март 2021 г.

Организаторите са предвидили морални и материални награди.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.