Хасково

МБАЛ – Хасково с призив за помощ за мобилни рентгенови апарати

Хасковската болница има спешна нужда от 2 мобилни рентгенови апарата, за което търси помощ, става ясно от публикация в интернет страницата на лечебното заведение.

На фона на усложнената обстановка с повишената заболеваемост от COVID-19 МБАЛ-Хасково отново се обръща с призив за помощ към гражданите на Хасковска област, се казва в съобщението.

В лечебното заведение в момента се лекуват над 60 пациенти с коронавирусна инфекция с тежки двустранни пневмонии, настанени в три различни отдалечени отделения. За да успеят да се справят със ситуацията лекарите трябва да правят рентгенографии на бял дроб с мобилни рентгенови апарати. Затова и призовават за помощ за събиране на средства за купуването им.

Банкова сметка на МБАЛ-Хасково АД за набиране на парични средства, които ще бъдат изразходвани за закупуване на 2 мобилни рентгенови апарата:

IBAN BG83RZBB91551085611229
BIC RZBBBGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

14 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dinko
dinko
30.10.2020 20:43 20:43

Hirurzite ot HIRURGIA koito sa milioneri da se braknat malko,nali vsichki im plashtat na raka

Анонимен
Анонимен
30.10.2020 20:54 20:54

Събирайте капачки. Видими резултати

Гражданин
Гражданин
30.10.2020 21:04 21:04

Наглост

да връщат крадците далавераджии
да връщат крадците далавераджии
30.10.2020 22:03 22:03

Айде сега всеки новоизлюпен богаташ – хасковски бизнесмени и бизнесменки да дарят и така ще си върнат заграбеното в пъти от надценки на услуги, от в пъти оскъпена продукция която продават, по – заведенията над 200% по-високи цени, а заплатите на всички служители навсякъде – даже под минималната. Ама милиони има в тея прости селски пръчки имащи се за хайлайф. Да си върнат дълга към обществото, което всекидневно ограбват!

Анонимен
Анонимен
31.10.2020 2:07 2:07

шшшшшт. Ти незнаеш ли че тая порода – Кръв повръща пари не връща

одобрявам
одобрявам
31.10.2020 14:37 14:37

Може е да си прав – значи да чакаме много скоро кръв да повръщат! И това е добре за народа – като нямат спирачка, морални норми и човешко отношение към обикновените честни и трудещи се граждани нека кръв да повръщат! Ние винаги сме карали с малко, научени сме да се борим за всяко нещо и да ценим всичко дребно, но стойностно и човешко. Нека да ги видим тези „глезеници“ на съдбата като не остане кого да обират /защото ние вече нямаме нищо/, като не остане от къде да крадат и кой да ги лекува – всичките им милиони няма да ги спасят! Айде със здраве!

дон
дон
31.10.2020 15:46 15:46

Пример за такова дебелокожие и селяния на „богаташка“ е оная проста Любимешка Диня, директорката на едно училище в града! Съсипа го това училище с назначението на подлоги, некадърнички и учителки и учители без дипломи – това като почнеш от палавата Г, русата Н, мъжете им чехлювци, кадрите от среди – дето не са учителствали от години, продавачки, сервитьорки даже и се стигне до учителите без дипломи! Голям дефицит на кадри трябва да има в това Хасково, щом колектива масово е от Харманли, Любимец, Димитровград и околните села! Нищо, че на уж интервютата идват учители с опит и стаж – ама те не са прости новаци, които могат да бъдат управлявани от тая Дини и да мълчат на простотиите й. Това е манталитета на самозабравила се богаташка, решила че е някакъв важен фактор в образованието! За затвор е тая Мръсница!

Дон Педро
Дон Педро
31.10.2020 17:34 17:34

Едно не разбирам или човек писал статията е прост или директора на болницата е нагъл!
Това изречение от директора на болницата ли е -“ За да успеят да се справят със ситуацията лекарите трябва да правят рентгенографии на бял дроб с мобилни рентгенови апарати.”
Не бях чувал лекари да правят рентгенографии! Рентгенографиите се правят от лаборанти! А лекарите са се скрили, като мишки и искат ако може ще разчитат снимките от Малдивите, за да са по далече от пациентите!

Мишката
Мишката
31.10.2020 18:36 18:36
Отговор до  Дон Педро

Дон Педро! Прекрасен псевдоним между другото, със здраве си го ползвай! Да попитам- ти откъде разбра за докторите, които се крият като мишки и четат снимките от Малдиви? Че аз съм пряко заинтересована и ако мога да го направя, то ще е на момента! Не те знам кой си, но мишкуването май е от твоя страна!Здрав бъди и гледай да не попаднеш на доктор-мишка!

Анонимен
Анонимен
31.10.2020 21:32 21:32
Отговор до  Мишката

Ами ще ти кажа, за последната седмица ми се наложи три пъти да ходя на лекар. Отношението беше ужасно! Счупих си крака и ме снимаха и чаках лекар да ми опише снимката. Лекар не видях, беше някъде виртуален. Получих резултатите от сестра или лаборант, които се подписват на лекар! Това не е нормално.

Гълъб
Гълъб
01.11.2020 15:16 15:16
Отговор до  Анонимен

Както винаги трудът на лекаря остава меко казано недооценен! Но „Анонимен“, знаеш ли,че без да създаваш, вместо да хвърлят кал, в момента правиш комплимент на организацията на работа в тази болница? Защото това,че не си видял лекарите, не означава,че лаборант ти е описал снимката, а че се работи така,както в повечето страни! Но на теб термина ТЕЛЕМЕДИЦИНА и ТЕЛЕРЕНТГЕНОЛОГИЯ може би ще ти прозвучат като нещо , свързано с отглеждане на едър рогат добитък… И да, благодарение на много пари,които МБАЛ отдели от заработените си такива, вече рентгенолозите могат да са „виртуални“, а не да носят снимките с пощенски гълъби! И на теб желая здраве! От една паралелна реалност!

Анонимен
Анонимен
01.11.2020 23:22 23:22
Отговор до  Гълъб

Напротив, говори ми много. Телемедицината представлява предоставяне на здравни услуги чрез използване на ИКТ в ситуации, в които здравният специалист и пациентът (или двама здравни специалисти) не се намират на едно и също място.
В тази връзка ме интересува, как лекарите правят рентгенографии (както е написано в статията) след като се намират на друго място. Тези апарати за които се търсят дарения, лекарите дистанционно ли ще ги управляват?

Толя
Толя
05.11.2020 8:47 8:47
Отговор до  Анонимен

Д-р Гелов е достатъчно богат, да купи апаратурата. Ако не достигат средства да вземе от д-р Иванов. Хора, нищо не дарявайте.

Шеф
Шеф
31.10.2020 22:16 22:16

Мисля да завърша медицина и да стана лекар. Вече е лесно – има само една болест и даже е без симптоми…
😂😂😂

Back to top button