Любопитно

Фотоалбумът „Сто лица на театъра“ разказва и за актьори с ярки образи на хасковска сцена

Излезе от печат фотоалбумът „Сто лица на театъра“. Той напомня за 100 артисти-величия, представени в 500 снимки и роли.

Луксозното издание отдава почит към паметта на родни творци, утвърждавали високи художествени цели и идеали в историята на българския театър. Всички те, проправяли пътя на съвременната сцена, са вълнували и очаровали поколения българи.

Театър

В продължение на две години са издирвани фотодокументи, някои от които за първи път се показват публично. Подбраните снимки са от архива на Съюза на артистите, Държавната агенция „Архиви“, театри в София и страната, сред които Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково. Публикувани са фотографии на Иван Димов, Георги Стаматов, Иван Кондов, Георги Черкелов, Илия Раев, Златина Тодева, Пепа Николова и други актьори, създали ярки образи на хасковска сцена и оставили незабравими следи в театралния живот. Поместени са и уловени мигове под светлината на прожекторитена Георги Черкелов, Стойчо Мазгалов, Илия Добрев, които са родом от хасковския край.

Изданието на български и английски език е отпечатано с подкрепата на Националния дарителски фонд „13 века България“ и Министерството на културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button