Хасковският съд отхвърли жалбата на Деляна Панайотова срещу последното й освобождаване от общината

Хасково

Хасковският административен съд отхвърли жалбата на Деляна Панайотова против заповедта на кмета Станислав Дечев, с която беше освободена като главен архитект на община Хасково.

Панайотова, която беше възстановена от съда на поста на 24 юли беше назначена и освободена. Това стана с мотива, че според Закона за устройство на територията главен архитект се назначава след проведен конкурс в текущата община. Панайотова атакува заповедта на кмета в съда, който обаче прие, че тя е законосъобразна. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Haskovo.info припомня, че през последните години Панайотова на два пъти беше освобождавана от екскмета Добри Беливанов и възстановявана от съда. Тя осъди общината и за близо 8 000 лв. за неизплатени заплати.

10 коментара

  • Някой знае ли коя съдийка е гледала делото? Или номера на делото, аз ще го намеря в сайта на Адм. Съд

    • До Петя: Ако делото го е гледала Бодикян, тази Панайотова е нямала шанс. Опасна е тази арменка, доста хора е ощетила с нейните решение. Още месец и малко и се маха от Адм. Съд.

  • Въпросът е защо Общината, респективно гражданите на Хасково, са ощетени с 8000лв заради некадърно водено дело и некадърна защита. Още отдавна е публично достояние, че арх. Панайотова е назначена в нарушение на нормативните разпоредби.

  • Стара мома е.
    Правете си сметката.
    До обед се сърди на себе си, а следобед на хората.

  • Деляна, обжалвай на ВАС и ще спечелиш. А другите нека си пишат глупости. Обичам те!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.