Ремонтираха гроба на Аспарух Лешников

Регион

Служители на „Обреден дом“ Хасково са ремонтирали гробното място на легендарния български тенор Аспарух Лешников – Ари, съобщават от общината.

През юли Общински съвет – Хасково гласува да бъдат предоставени средства, с които община Хасково да ремонтира гробното място. Необходимата сума от 2 240 лева е осигурена от бюджета на „Обреден дом“. Мястото, където е погребан Ари, се намира в Малашевските гробища в София.

Предложението община Хасково да стопанисва гробното място на именития изпълнител беше на кмета Станислав Дечев. Това стана след кореспонденция между областния управител Стефка Здравкова и оперния певец Георги Петков, който години наред е полагал грижи за гроба. Аспарух Лешников – Ари беше удостоен посмъртно със званието Почетен гражданин на Хасково през 2017 година.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.