Любопитно

Езиковата в Димитровград е в програмата за училища посланици на Европейския парламент

Програмата за училища посланици на Европейския парламент продължава да буди интерес сред учебните заведения у нас. С обновен формат тази учебна година тя ще обхване нови 10 училища в страната. Сред тях е Езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград.

Тази година желание за участие показаха над 100 училища от почти всички области в България. Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права и задължения като европейски граждани, да ги запознае с работата на представителите в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

В края на учебната година избраните от Бюрото на Европейския парламент в България училища ще имат възможност в да завоюват титлата „посланик“ на най-демократичната институция на Европейския съюз. Учителите, които демонстрират най-добрите резултати, ще могат да участват в семинари в Брюксел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button