Хасково

Готвят обществените поръчки за доизграждането на трите социални блока в Хасково

Община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители за доизграждането и надзора на трите 4-етажни блока, включващи 48 тристайни социални жилища, съобщават от кметството.

Кметът Станислав Дечев и ръководителят на управляващия орган на Оперативната програма „Региони в растеж“ Деница Николова вече са подписали договор за финансиране на проекта „Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“. Той гарантира 100% безвъзмездна финансова помощ в размер на 2 072 687 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

В бъдещите жилища, намиращи се в квартал „Орфей“ ще бъдат настанени до 3 г.:

• Бездомни хора и/или такива, живеещи в много лоши битови условия: лица, които нямат собствено жилище и не притежават движима или недвижима собственост и/или идеални части от нея, която може да бъде източник на доходи, както и не са сключили договор за безвъзмездно ползване на имот, не са настанени в специализирана институция на държавна и/или общинска издръжка.
• Родители с деца, вкл. непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и деца с увреждания.
• Хора в риск от бедност и социално изключване: лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет, за същия период от време.

Хората от целевата група ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища. Ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на „социална клауза“ в договорите на наемателите според конкретните им нужди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button