Прокуратурата разпореди проверка за сватба в античната вила „Армира“

Регион

Районната прокуратура в Ивайловград се е самосезирала по медийни публикации и е разпоредила проверка за проведена сватба в Античната вила „Армира“.

От държавното обвинение допълват, че сватбата се е състояла в условията на пандемия. Извършването на проверката е възложено на полицията в Ивайловград. Вила „Армира“ се намира край Ивайловград и в нея са съхраняват уникални антични мозайки. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

Информация и снимки за сватбата във вила „Армира“ се появиха в социалните мрежи. В тях се казва, че обектът би трябвало да е затворен за посетители заради пандемията, но такива влизали и се таксували. Отделно със знанието и в присъствието на кмета Диана Овчарова е проведено бракосъчетание, като гости са стъпвали върху уникалните мозайки.

Сватба

От община Ивайловград излязоха с официална позиция, с която отчитат, че е допуснато нарушение и неспазване на общоприетите правила за придвижване в антична вила „Армира“ по стъклените пътеки над самите мозайки. В случая това е станало в желанието на хората за социална дистанция, като няма компрометирана настилка, допълват от кметството.

Община Ивайловград гарантира, че ще предприеме мерки за много стриктно спазване на правилата за достъп и движение на туристи в обекта. „Проведохме телефонен разговор с Министерството на културата, откъдето ни беше заявено, че основен приоритет е опазването и ненарушаването на целостта на културно-историческите артефакти. Ангажирахме се да бъдат взети всички необходими мерки и да не допускаме това да се повтори“, посочват от кметството.

 

5 коментара

    • съдът да, но не и общественото мнение…вече не е като преди години, важно е да се вдига шум и да няма търпимост към подобни прояви

  • В Ивайловград за съжаление кметицата има всичко за бащиния и се мисли за господарка без да осъзнава въобще, че всъщност има отговорности, а не собственост.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.