Хасково

В Хасково безработицата е по-ниска от средната за страната

Чистачки9,84% е регистрираната безработица в региона през април, съобщават от Агенцията по заетостта. В сравнение с март цифрите показват спад с 0,24 пункта. Така Хасково се нарежда сред осемте области, в които равнището на безработицата продължава да е по-ниско от средното за страната както е в Перник, Пловдив, Стара Загора, Варна, Габрово, Бургас и София – град.

По данни на Агенцията по заетостта безработицата в България през април е 9,95%, като бюрата по труда отчитат нарастване на броя на обявените свободни работни места. Статистиката показва, че за едно свободно работно място средно са се конкурирали 16 безработни лица, при 19 през март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stoicev
stoicev
18.05.2010 18:12 18:12

безработицата е най-ниска.Този който прави статистиката сигурно се шегува,В града няма работни места безработицата е масова.Вместо да си седи в кабинета и да пише глупости да излезе на улицата и да направи анкета.7 от 10 човека ще му кажат че са без работа.Това не е статистика а стакмистика,Вижте в масива на НАП по колко хора се освобождават от работа за несец и колко се назначават.Смешници.

Виктор
Виктор
18.05.2010 23:24 23:24

Съгласен съм, не всички който са безработни са регистрирани в бюрото по труда. Всички търсят работа и никой не се занимава с бюрото понеже минималната заплата не ги оправя и търсят по доходна. Макар, че където и да идат чуват само за съкращения.

kolev
kolev
19.05.2010 10:19 10:19

Ало, пишещите! Вижте обявите за търсена работна ръка.
Обикновено търсят банкови сътрудници, застрахователи, търговски представители. Хасково се превърна в един търговски град, където всеки се мъчи да продаде нещо си на другия. Производство никакво почти, строителните фирми си освободиха повече от половината работници. Е, явно стъкмистиката е за да се втълпи, че градът ни е ръководен мъдро.
А и медиите са явно слагачески.

Back to top button