Регион

Обследват състоянието на язовирните стени в Хасковско

Започва обследването на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях в Хасковска област. Язовирите се класифицират по степен на потенциална опасност.

Областният управител Стефка Здравкова вече е утвърдила график, по който се извършват тези дейности от междуведомствена комисия, назначена с нейна заповед от 9 октомври. В периода от 27 октомври до 3 ноември се обследват язовирите „Тракиец“, „Сивата вода“, „Гарваново“, „Криво поле“, „Книжовник“, „Мандра“, „Клокотница“, „Долно войводино“ на територията на община Хасково.

След това трябва да бъдат инспектирани язовирите „Гледка“, „Стамболово“ и „Кушево“, симеоновградските „Троян“, „Дряново“ и „Тенево“, харманлийските „Доситеево“, „Изворово“ и „Белица“, „Сираково“ и „Минерални бани“, свиленградските „Бунарча“, „Младиново“ и „Левка“, димитровградските „Голото кале“, „Голямо Асеново“, „Бодрово“, „Черногорово“, „Долно Белево“, любимешките „Басамака“ и „Чатма дере“ и тополовградските „Хлюбово“ и „Луков дол“.

Проверките трябва да приключат до 31 март 2021 г. Датите могат да бъдат променяни и отлагани в зависимост от метеорологичната и епидемиологичната обстановка в Хасковска област.

Haskovo.info припомня, че в края на януари от областна администрация обявиха, че предстои язовирите в Хасковска област да бъдат класифицирани по опасност. Регионът е с най-много язовири в страната – 2 308.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
04.11.2020 8:19 8:19

Изобщо не ги гледайте направо ги спускайте лятото да се чудим защо няма вода, тъпаци.

Тото Кутуньо
Тото Кутуньо
04.11.2020 9:48 9:48

Не закачайте язовирите, изгонете арендаторите! Изпраха си парите разни мутри и готованковци… Мрежите им не излизат от водата :( Няма къде да отиде човек за риба

Back to top button