Хасково

Кризата в Хасковско: 873 новородени, 2 605 починали и 589 аборта

Три пъти повече са починалите в сравнение с новородените в Хасковска област през деветте месеца на 2020 г., сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи.

Новородените са 873. В същото време починалите са 2 605, сред които и пет деца под 1 г. 589 са абортите в периода януари – септември в областта. На момичета под 15 г. са 6, между 15 и 19 г. – 58, 251 са абортите на жени между 20 и 29 г. Най-много са те при жените над 30 г. – 274.

Haskovo.info припомня, че по данни на Центъра през миналата година новородените в Хасковска област са 1 191, починалите са 3 498, а абортите – 758.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.11.2020 18:27 18:27

Видими резултати. Уная от патреотете нали щеше да предприема стимули за раждаемостта. Всички помним как четеше на английски. Коврата на мустакатия ПАТРЕОТ

Анонимен
Анонимен
04.11.2020 20:08 20:08

Ще се топим, след като т.н. хасковски бизнесмени и бизнесменки, като усетят че някоя от служителките е бременна и я съкращават. Това е далавераджийското мислене на тези прости новобогаташи, дето никаква човечност и морал нямат! Също като оная лудатата директорка на училище – Махленка Махленкова – тази капка човещина няма! Толкова хора умори буквално от как е директорка, на колко хора направи големи мръсотии и разруши живота им – буквално ги прогони и от училището и от държавата даже. Само и само да се тупа по гърдите колко била честна и принципна! Честна си, ама в ушите – ненормално харманлийско семе! Да се връща всичко на най-милото ти! Както ти преследваше и унищожаваше хора, така и щерка ти да я гонят! И по нататък в родата да ти се връща!

Анонимен
Анонимен
05.11.2020 8:35 8:35

Тежка година, голяма безработица, липса на материална и социална подкрепа към младите и въобще към всички хора. Фалити за малкия бизнес. Липса на перспектива. Социална изолация, засилване на неврозата, страх от вероятността да се разболееш и умреш. Това са предпоставки и за спонтанни, и за планирани аборти. Липса на достатъчно свободни работни места на фона на разрастващата се безработица. Ученици, които не успяха да се запишат да следват като студенти поради финансовата невъзможност на родителите им да ги подпомагат материално. Според мен стимулът от 50 лв на месец към пенсионерите до март месец и една година детски надбавки за всички деца, независимо от дохода на родителите, както и 650 лв минимална заплата (нетото на 650 е 500 лв) е подигравка към народа (или предизборна агитация, както желаете го наречете). Всички знаем, че пари има и всички виждаме къде отиват и се изнасят тези пари. Рано или късно ще има смяна на властта, годините на преход след това няма да са лесни, важното е всеки да продължава да допринася според усилията и възможностите си за постигане на една трайна стабилизация.

Back to top button