Хасково

Близо 23 000 лв. глоби от Инспекцията по труда в Хасковско

24 наказателни постановления за общо 22 850 лв. са влезли в сила през септември, съобщават от Инспекцията по труда в Хасково.

През месеца са извършени 121 проверки, като в Хасково са 40, а останалите са в областта. 9 са по сигнали на граждани. 21 са дадените разрешения за приемане на работа на непълнолетни. Констатирани са 535 нарушения, като са съставени 51 акта.

През 2021 г. Инспекцията по труда планира кампания за превенция на заболяванията, свързани с мускулно-скелетните смущения, които са едни от най-честите в резултат на работата, тъй като засягат в различна степен всички работещи, независимо от вида работа. Приблизително трима от всеки пет работници в Европа се оплакват от мускулно-скелетни смущения в резултат от работата, показва доклад на Европейската агенция за здраве и безопасност при работа, която организира кампанията „Безопасните работни места намаляват натоварването“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button