Регион

Екоинспекцията санкционира община Харманли заради пречиствателната станция в Бисер

Акт е съставен на община Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Бисер, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в отчета си за октомври.

Съставен е акт и на консервна фабрика в Хасково за неизвършване на собствени периодични измервания на емисиите на отпадъчни газове. През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища в региона.

Извършени са общо 138 проверки на 132 обекта. Дадени са 20 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 18 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 5 наказателни постановления за 9 600 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 838 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 9 сигнала, два от които за бедстващи защитени видове птици – сокол и сова, които са изпратени за лечение в Спасителния център в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button