Хасково

Общинският съвет в Хасково онлайн: Ало, чуваме ли се?

Първи опит за заседание на Общински съвет – Хасково онлайн се провежда днес. Мотивът е, че е забранено събирането на повече от 30 души на едно място. Сесията се осъществява чрез платформата Zoom и се излъчва в Youtube канала на Община Хасково – https://www.youtube.com/watch?v=rIS77XbiVvw

Още в началото заседанието беше белязано от куп технически проблеми и неуредици. Няколко общински съветници се включиха в работата на местния парламент от парка или от автомобилите си, след което спряха камерите си и продължиха само чрез микрофон.

В огромна част от случаите се налагаше изказванията им да започват с фрази като „Ало, чуваме ли се?“, което се оказа и основен проблем според някои от тях, не само буквално.

Част от предложенията на съветници бяха точно във връзка с техническата част от провеждането на онлайн заседание. Имаше и оплаквания от странични шумове, след което администратор пое контрол над микрофоните на участниците.

Самото гласуване на решенията се извършва чрез анкети в системата, което според част от съветниците е недопустимо и те поискаха вотът да се отчита чрез изказване на глас, но това не беше прието.

За около час местният парламент успя да приеме първите две точки от дневния си ред, след което излезе в половинчасова почивка. След нея работата започна по-гладко и част от проблемите бяха изчистени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button