Санират сградата на областна администрация в Хасково за 2 млн. лв.

Хасково

Сградата на областна администрация в Хасково предстои да бъде санирана. Кметът Станислав Дечев и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ Деница Николова подписаха договор за финансиране на проекта, съобщават от общината.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 1 994 533 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца. Към настоящия момент община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки за всички предвидени дейности.

Сградата на Областна администрация е построена преди 1987 г. В нея са разположени държавни структури, което я прави изключително важна за гражданите. Проектът предвижда: обследване за енергийна ефективност и технически обследвания на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност – инженеринг, извършване на оценка за съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор, одит на проекта, осъществяване на мерки, насочени към подобряване на достъпа на хора с увреждания.

Чрез осъществяване на всички дейности ще се постигне клас на енергопотребление „А+“ в сградата на Областна администрация.

9 коментара

 • А браво на вас!!!!Ще санирате сграда на администрация А нас кой ще ни санира!!!!Наш блок уж в !–а група бил Идвали в края на 2016г, правили снимки на течовете и обещали че ще се санира блок чак 2018г.Тогава щял да дойде реда на наш скапан блок Говоря за Орфей 37 Минава вече 2020г И още ние чакаме!И докога!Сме сигурни че блок ,, саниран,, на хартия,парите били отпуснати но отишли в нечий джоб!Боклуци!!!! Кой отговаря за това?Да проверят но явно няма кой.Срам и позор!!!!!

 • За 2 млн. лв. може да се построи нова сграда със същите размери.
  В Харманли пък щели да ремонтират площада, който е колкото три селски двора за 3.5 млн. лв.
  Това се казва крадене по гербаджийски.

 • Ами такива неграмотни, така като ви чета коментарите сте завършили най-много до 2-ри клас кой искате вас да ви санира!!! Аман от такива като вас, обаче с големи претенции. Започнете санирането първо от самите вас като личности, пък после имайте претенции за каквото и да било, не само да обиждате.

 • Не може един кирлив стиропор да струва два милиона лева. Освен т.н. облицовка измамниците друго не ремонтират, нито подменят електрическата инсталация, нито подменят водопроводната мрежа из сградата.
  Това е ачик кражба на тези два милиона лева и съответния рушвет за онзи, на когото му казват „Обратното на острото“.

 • Кражба на пари е това саниране! Искаме да не се санира ,а да затворите щото безтуй тази мишка там само говори , а не работи!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.