Спорт

Хасковлии трети на национален драг рейсинг

Атанас и Тихомир

Тихомир Тонев и Атанас Атанасов

Хасковлиите Атанас Атанасов и Тихомир Тонев станаха трети на провелия се в края на миналата седмица I кръг по драг рейсинг на писта „Лесново“. „Работим върху усъвършенстването на колата си от 4 години. Това ни беше дебюта. Дори нямахме време за подготовка„, разказа за Haskovo.info Атанас Атанасов. 

Автомобилът, с който са се състезавали с Тихомир е Ауди S2. „Почти няма нещо, което да не е сменено. Всички части, които сме ползвали са от САЩ и скандинавските страни“, обясни монтьорът Тихомир Тонев и допълни, че в тази кола са вложени много пари и труд – олекотяване до 1300 кг, дог бокс скоростна кутия, азотна инжекция за охлаждане на кулера. Факт е, че колата е слязла от динамометъра буквално преди състезанието и Наско не е изминал и метър на гуми. Затова цяла сутрин преди състезанието двамата хасковлии са настройвали лънч контрола, за да стигнат до по-качествен старт.

Тихомир Тонев, който работи за „Фолксваген“ в САЩ, се е върнал в България специално за това състезание. Следващата изява на Атанас и Тихомир е събора на „Фолксваген“, който ще се проведе в неделя в Калояново. Те са категорични, че ще участват и в следващия кръг по драг рейсинг.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.05.2010 14:01 14:01

Браво момчета.Успехи!Стискам Ви палци:)

иван
иван
20.05.2010 15:20 15:20

само така момчета важното е да „НЯМА ДЕРТ“

dido
dido
21.05.2010 20:23 20:23

bravo Atanase dobro nachalo, samo napred i nagore !!!

Back to top button