Хасково

Спират водата в понеделник за свързването на новия водопровод на Кърджалийска

Новият водопровод на булевард „Освобождение“ ще бъде свързан в понеделник със съществуващата мрежа, съобщават от община Хасково.

По тази причина ще бъде спряно водоподаването в района. Без вода от 8:30 часа в понеделник до приключване на присъединяването ще бъдат Централна градска част между булевардите „Стефан Стамболов“, „Съединение“ и „България“, както и части от квартал „Училищни“. Община Хасково поднася своите извинения на всички граждани за временното неудобство. Очаква се след това участъкът да бъде асфалтиран.

Смяната на водопровода по отсечката от Кърджалийска започна на 14 октомври. Ремонтът на този най-критичен участък е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от ВиК – Хасково.

Средствата за финансиране на този обект са предоставени на община Хасково от МРРБ. Те са в размер на 260 000 лева. С тези пари ще бъде извършена и реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по улица „Стефан Стамболов“ от улица „Бобов дол“ до улица „Мургаш“ с дължина около 350 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button