Регион

На фолклорния празник в Крепост се похвалиха с черешите си

7-годишната Поля бе сред първите, които опитаха черешите

7-годишната Поля бе сред първите, които опитаха черешите

За 11-та поредна година димитровградското село Крепост е домакин на събора „Читалището – храм на фолклорния дух“. Тази година той е с национален статут, тъй като участие са заявили групи както от Хасково и Димитровград, така и от Раднево, Хисар и Смолян.

Съборът в Крепост е с конкурсен характер. Председател на журито е Иван Димитров. Предвидени са златен, сребърен и бронзов медал. Има и специална купа, която ще бъде връчена на най-добрите участници заедно с 200 лева парична награда.

Заради популярността на черешовата градина край селото, тази година за първи път организаторите са решили заедно с фолклорния събора да се проведе и Празник на черешата, разказа секретарят на местното читалище Димитрия Русева. Във фоайето на културната институция е подредена изложба на различните сортове череши, които се отглеждат в региона.

 Празникът в Крепост  Празникът в Крепост
 Празникът в Крепост  Празникът в Крепост

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button