Хасково

Патронажната грижа в Хасково обхваща 756 нуждаещи се

Продължава предоставянето на здравно-социалната услуга по Патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания, съобщават от община Хасково.

Предоставят се почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда от специализиран екип от здравни специалисти и специалисти по социални дейности. Кметът Станислав Дечев подписа допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което срокът за предоставяне на услугата се удължава с 6 месеца, считано от 10 ноември 2020 г.

Капацитетът от 177 потребителя се запазва. Екипът включва домашни помощници, медицински сестри, психолог, рехабилитатори и шофьори. Подкрепата, която оказва услугата е от особенa важност за всеки един от потребителите. Екипът е в помощ при поддържане на лична хигиена и хигиена на дома, пазаруване, приготвяне на храна, хранене и други, както и дейности от медицински характер: провеждане на назначено лечение, поставяне на инжекции, сменяне на превръзки и рехабилитация по домовете.

Паралелно Община Хасково продължава да предоставя услуги по същия проект и за уязвими от COVID-19 и хора в карантинен период. В подкрепа на хората попадащи в обхвата на програмата са назначени 31 социални асистенти. Те извършват дейности, свързани с доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, закупени със средства на потребителите, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Към настоящия момент броят на обхванатите потребители е 579 човека от град Хасково и селата в общината. За подпомагане дейността на проекта има осигурени автомобили, чрез които се предоставят мобилните услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Маршала
Маршала
09.11.2020 20:08 20:08

Това окей,но проверките от ХЕИ, РЕЗИИ и други органи къде са ? Магазините – Чочко, Пазара ,Пазара на бабите нерегламентирания на Веспрем,ресторант ПЕЩИТЕ и Плаза са едни развъдници на кромид. ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ЩЕ ……..

Back to top button