Санират три жилищни блока за над половин милион лева в Хасково

Хасково

Три жилищни блока ще бъдат санирани по проект на община Хасково и Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщават от кметството.

Кметът Станислав Дечев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на оперативната програма Деница Николова подписаха Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Хасково“. Основната цел е предоставяне на подкрепа за енергийна ефективност в жилищния сектор в община Хасково. Сградите, включени в обхвата на проекта са с адреси: улица „Кавала“ № 3, улица „Стефан Стамболов“ № 19 и улица „Стефан Стамболов“ № 11. Одобреният бюджет е в размер на 516 495 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ. Срокът за изпълнение е 24 месеца от датата на подписване на договора.

Саниране

Изпълнението ще допринесе за намаляване на енергийното потребление на домакинствата, подобряване на микроклимата в домовете и качеството на живот на обновените сгради, удължаване живота на сградите и намаляване на разходите за тяхната поддръжка, подобряване качеството на въздуха и намаляване на емисиите от парникови газове, както и ще бъде подобрен достъпът за лица с увреждания.

Предвижда се обследване за енергийна ефективност, сертификат за енергийни характеристики и техническо обследване на сградите, инженеринг за изготвяне на инвестиционни проекти за прилагане на енергоефективни мерки върху сградите, строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и упражняване на авторски надзор през целия процес на обновяване, упражняване на строителен надзор, извършване оценка на съответствие на инвестиционните проекти и въвеждане на обекта в експлоатация, одит на проекта.

23 коментара

 • Хааа аххахаах
  попитайте някоя строителна фирма за колко ще ги построи тезо блокове. Наостина попитайте ги и напишете статия . ЩЕ е интересно

  • аз ще ти кажа – по много груби сметки едно такова блокче ще излезе почти 2 милиона лева

 • А, блок ном. 19 на ул. Граф Игнатиев кога, целият е прогизнал от влага, вече има поникнали дървета по покрива..

 • Що не санират най-старите блокове покрай реката?
  Тия ,дето ги планират за саниране са сравнително ново строителство.Няма кой-знае каква работа по тях и така ще могат да краднат парички.

 • А защо изобщо трябваше да се санират блокове с нашите пари? Аз не живея в блок, който попада в която и да е програма и няма да бъде финансиран по никакъв начин. В същото време от парите, които аз вадя с труд и пот и внасям като данъци се плаща санирането. Аз не съм съгласен. Който има нужда от саниране, ремонт и енергийна ефективност да се бръкне и да си плати.

 • Много хубаво а.големия.блок на илинден със шесте входа да пада от кога чакаме да ни.санират.все не ни санират

 • bravo tva sa blokovete do matemati4eskata te sa v centara na grada bravo na kmeta 4e se e setil tazi ylica minavat vsi4ki avtobysi nqma da izlagame grada

  • Саниране означава укрепване на носещите конструктивни елементи на сградата. Също подмяна на цялата електрическа мрежа и всички изгнили тръби от ВиК-то на сградата.
   Тези измамници правят единствено козметична украса на фасадата и прибират огромни пари, които ги делят с гербаджийските кметове.

 • Значи за 3 блока 500к, а за областната администрация 2 милиона. Нещо не излизат сметките.

 • ne e keranov nqkoi dryg e tva e bloka na sladoleda stefan stambolov 11 pak nqkoq s vrazki golemi a stefan stambolov 19 sa palni s ky4eta i kotki taq zlata deto e davaxa

 • Саниране означава укрепване на носещите конструктивни елементи на сградата. Също подмяна на цялата електрическа мрежа и всички изгнили тръби от ВиК-то на сградата.
  Тези измамници правят единствено козметична украса на фасадата и прибират огромни пари, които ги делят с гербаджийските кметове.

 • Най старите блокове в Орфей трябваше да се санират и в Бадема В Бадма почти всички оправили А Орфей остана наполовина не саниран Защо?37 блок в ПЪРВА ГРУПА!!!!! БЕЗОБРАЗИЕ!!!!

 • Те са за събаряне ние ги санираме. Абсурдистан или Лапажистан което си избирате. После вярваме в Исус и на попа да ни прости греховете. Ви е вярвате само на мангизите другото е украса и прах в очите ха слепия народ.

  • Ами, бл.№ 12 в кв. „ОРФЕЙ“, кога ще бъде саниран. Другите два блока до него, № 10 и № 11, ги санираха , а бл.№ 12, го оставиха, ЗАЩО ? Мазилката пада отвсякъде, като призрак е.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.