Регион

Черешите от 3 до 5 лева, купувачи не липсват

Черешите се харчат между 3 и 5 лева5 лева е цената на черешите от сорта „Хрущялка“, които вече се продават на пътя Хасково – Димитровград край една от най-големите градини в региона. По-дребните ранни сортове вървят по 3 лева за килограм.

Купувачи не липсват, похвалиха се производителите. Спират през няколко минути за по килограм – два. Все още не е настъпил бумът на търговията, но и това ще стане до няколко седмици, когато узрее и „Биволското сърце“. Това според производителите е най-хубавият сорт череши, които се гледат в градината.

Тази година реколтата не е сред най-добрите, но повечето производители не се оплакват. Грижите им са насочени предимно към опазването на плодовете и намирането на работна ръка. Берачите както и миналата година искат между 50 и 70 стотинки на килограм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button