Отложиха делото на община Хасково срещу Георги Иванов по молба на вещо лице

Хасково

Молба от вещото лице е довела до отлагане на гражданското дело на община Хасково срещу бившия кмет Георги Иванов, съобщиха за Haskovo.info от Хасковския окръжен съд.

Припомняме, че първото заседание беше на 5 октомври. Тогава съдът назначи експертиза, която да докаже стойността на разрушената сграда. Следващото заседание е насрочено за 25 януари, когато се очаква експертизата да бъде готова.

Както Haskovo.info писа, от общината искат бившият кмет да бъде осъден да заплати 89 000 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди от неправомерното разрушаване на бившия затвор, както и 25 636 лв. лихва върху обезщетението. Георги Иванов коментира след първото заседание, че той не е получил документално паметник на културата, което по неговите думи е прието погрешно на наказателното дело.

Иванов беше окончателно осъден миналата година от Върховния касационен съд на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и на 2 г. лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество.

 

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.