Любопитно

Георги от ПМГ участва в сесия на Ученическия институт на БАН

Десетокласникът Георги Монев от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград участва в 7-та научна сесия на Ученическия институт на Българската академия на науките.

Тя се провежда изцяло онлайн до 12 ноември включително. Гимназистът представя своята разработка в секция „Информатика и информационни технологии“.

Георги Монев е единственият участник от Хасковска област в научната проява, която тази година събра рекорден брой ученически разработки – 68. Авторите са повече от 100 ученика от общо 20 града от страната. Проектите са в разнообразни области на науката и нейните приложения: биология, биомедицина, биохимия, биоразнообразие, физика, нанонауки, математика, информатика, информационни технологии, роботика, машинно обучение, хуманитарни и обществени науки, изкуства.

Според регламента в Ученическия институт могат да участват ученици от 8 – 12 клас, но в последните години има интерес от по-малките – от 5 до 7 клас, съобщават от БАН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button