С 1.6 млн. лв. ремонтират две детски градини в Хасково

Хасково

Две детски градини ще бъдат ремонтирани в Хасково, съобщават от общината.

Това са сградите на ДГ №17 „Иглика 1“ на улица „Червена стена“ и на ДГ №18 „Осми март“ – сградата на улица „Щерю Вапцаров“ № 9а. Средствата за обновяване на сградите на детските градини са в размер на 1 600 000 лв. 1 200 000 лв. ще бъдат осигурени от програмата на Министерството на образованието и науката, за които Община Хасково кандидатства с проекти през септември.

Детска градина

В тези две сгради се обучават и възпитават над 230 деца. Предвидените дейности са за реконструкция с цел създаване на материална база, която да гарантира комфортни условия за отглеждане на децата. Реализирането на проектите ще създаде предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст и ще създаде условия за здравословна жизнена среда.

2 коментара

  • Саниращата мафия краде милиарди левове годишно срещу залепването на един кирлив стиропор.
    Гербаджийската местна власт е вътре в кражбите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.