Хасково

Да помогнем на малкия Георги за пълноценен живот

Малкият Георги от Хасково е вече на годинка и 9 месеца, но все още не може да лази, не може да се изправя и да ходи, не може да казва думички и да сочи с пръстче – все неща, присъщи за децата на неговата възраст.

Неговите родители Елена и Михаил Цоневи се обръщат с призив да помогнем на рожбата им за пълноценен живот. За цялостно лечение на момченцето са необходими около 50 000 евро – сума, непосилна за семейството.

„Георги е дългоочаквано дете, което с раждането си ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко, защото в първите часове от живота си, Георги получи гърчове, които след няколкомесечно лечение и кратко затишие, зачестиха. Брояхме дните прекарани у дома, тъй като тези в болницата бяха повече… Молим ви за шанс за нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното „мамо“ и „тате“, да има пълноценно детство и нормален живот“, обръщат се за помощ към хората Елена и Михаил.

Гърчовете са съпроводени със сънни апнеи и спиране на дишането, което налага бебето да бъде в кувьоз 20 дни, да се храни със сонда и да диша с кислороден апарат. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие, пристъпите отново зачестяват, достигайки до 60-70 на ден. Паралелно с това, умственото и двигателното развитие на Гого изостава.

В продължение на година, малкото човече е водено в различни рехабилитационни центрове, а когато си е вкъщи – продължава ежедневната работа с частен рахабилитатор. След множество изследвания, включително и генетични в САЩ, до момента няма точна диагноза, която да обяснява състоянието на детето. Направен му е и Ядрено-магнитен резонанс и поставена диагнозата – Детска церебрална парализа.

В търсене на помощ, родителите се озовават в Турция. След преглед при невролог, ги насочват към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7 000 евро.
Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие.

В истанбулския рехабилитационен център „Рибем“, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един двуседмичен курс обаче не е достатъчен. Ще са нужни поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.

Всички тези терапии и процедури са непосилни за родителите. Към момента са събрани малко над 8 500 евро, от необходимите 50 000. Преди дни семейството плати от средствата в „Хелпкарма“ за рехабилитация 6 240 евро, за 4 курса напред, както и 1 300 евро за престой. На 15 ноември тримата заминават за Истанбул и поради сложната обстановка с коронавируса, бащата ще се върне, а майката, ще остане по-дълго.

„Следващата година ще бъде решаваща. От специалисти знаем, че най-добри резултати в развитието се постигат до 3-годишна възраст на дечицата. Благодарим Ви от сърце, че дарявате частица от себе си, за да може нашият малък Гого да има по-добър живот. Благодарим Ви, че сте с нас и ни подкрепяте и Ви молим да продължите подкрепата! Без Вас няма да се справим с това трудно изпитание!“, споделя Елена.

Присъединяваме се към майчиния призив за добротворство. Ако желаете да помогнете на Гого, дарете средства на следната банкова сметка:

IBAN BG54FINV91501317483321
BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА
ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ
PAY PAL: CONEVA_ELENA@ABV.BG

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
......
......
11.11.2020 19:35 19:35

Нека помогнем на детето да изкаже радостните думи за един родител-Мамо и Тате!!!

Back to top button