Хасково

9 учители с отличие „Неофит Рилски“, 17 – при президента

Иван Панайотов реже торта послучай 24 май, тази година няма да има заради кризата9 учители от област Хасково ще получат почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Официалната церемония по връчването на наградата ще бъде на 24 май на площад „Свобода“ по време на тържествата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Отличие „Неофит Рилски“ ще получат директорът на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии Янка Гочева, помощник- директорът на ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково Таня Павлова, старши учителят по биология от СОУ „Васил Левски“ – Димитровград Лиляна Чакърова, Валентина Антонова – учител по история в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли и Диана Димитрова от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково, която преподава теория на професията.

Почетното отличие на Министерството на образованието ще получат още четирима учители, които са предложени от синдикатите и Съюза на работодателите. Това са директорът на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли Наташа Кирякова, учителят от математическата гимназия в Димитровград Тодор Тодоров, Мария Апостолова от ОУ „Св. Иван Рилски“ – Хасково и Василка Вангелова от СОУ „Петър Берон“ в Свиленград.

Други 17 учители от училища и детски градини в хасковска област ще присъстват на приема на президента Георги Първанов, който също ще се проведе на 24 май, допълни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button