Любопитно

Млада художничка изрисува стени в хасковския театър, подариха й златен билет

Художничката Таня Борисова изрисува стените на служебния вход на хасковския театър „Иван Димов“.

Оригиналните стенописи с акрилни бои и маркери са рисувани от Таня в продължение на близо 2 месеца. Сюжетът и фигурите са свързани с театъра, а човешките фигури и глави представят различни емоции и душевни състояния.

Театър

Таня Борисова е от 6 г. в школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева. Haskovo.info припомня, че през юни двете с Петя Атанасова откриха съвместната изложба „Отвори очи“ пред театъра. Предложението за сегашните стенописи идва от театралното ръководство. Веселина Делчева избира Таня за тази работа, защото нейният стил е много близък до идеята.

Директорът на театъра Стелиян Николов остана доволен от стенописите и подари на Таня златен билет, който й дава безплатен достъп до всички представления. Такъв билет досега има само почетният гражданин на Хасково джазменът Димитър Русев – Мутата.

Таня Борисова е в 12 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и след завършването си ще кандидатства Илюстрация в Художествената академия.

Снимки: Хаиг Карекинян

„Отвори очи“ на Таня и Петя събра много ценители пред театъра в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станчо
Станчо
12.11.2020 16:37 16:37

Тия рисунки подхождат на кукления театър, а не на драматичния! Кой на кого пак върши услуга??

Back to top button