Регион

Ремонтират 7 км от магистрала „Марица“ край Свиленград, затварят едното платно

Започва ремонт на 7-километров участък от автомагистрала „Марица“ в платното за София, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е в района на Свиленград от 94-ти до 101-ви км и е построена преди повече от 30 години. При ремонтните дейности трафикът ще преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта от 90 км/ч.

Заради ремонта ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел „Свиленград“ при 97-ми км в платното за столицата. Пътуващите от ГКПП „Капитан Андреево“ за Свиленград могат да продължат до пътен възел „Ново село“ при 94-ти, където да се върнат обратно на магистралата в платното за „Капитан Андреево“ и на пътен възел „Свиленград“ да слязат за Свиленград. Може да ползват и обходен маршрут – от пътен възел „Ново село“ на магистралата да продължат по път II-89 за ГКПП „Капитан Петко войвода“ и по първокласния път I-8 София – Свиленград да стигнат до Свиленград. Пътуващите от Свиленград за София трябва да преминат по път I-8 София – Свиленград, по път II-89 до пътен възел „Ново село“ и от него по магистралата.

Временната организация за ремонт на отсечката се въвежда днес и от утре стартират реалните строителни дейности. Проектът предвижда подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничителни системи. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.

Обновяването на 7-километровата отсечка е част от поетапен ремонт на участъци от магистрала „Марица“, в експлоатация повече от 30 години, който ще продължи през 2021 г. АПИ планира до края на следващата година да се ремонтират още две отсечки от автомагистралата – едната с дължина 1,8 км в платното за София от 101-ви до 103-ти км, а другата е 3,6 км в двете платна от 103-ви до км 107-ми км. Ще бъдат обновени общо 12,5 км в посока София и 3,6 км в посока ГКПП „Капитан Андреево“.

Ремонтът на трите участъка от магистралата ще е за 24,1 млн. лв. На участъците ще бъдат монтирани ограничителни системи на стойност 4,2 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ.

Изпълнител на строително-монтажните работи е АБ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на магистралата на територията на област Хасково. За ограничителните системи отговаря „Юпитер 05“ ООД, с което АПИ също има по договор по ЗОП за доставка и монтаж на ограничителни системи за Южен централен район, в който е и област Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button