Ремонтират училището в село Радиево с 600 000 лв.

Регион

Сградата на основно училище „Христо Смирненски“ в село Радиево ще бъде ремонтирана, съобщават от община Димитровград.

Това става възможно благодарение на спечелен проект за 600 000 лв. по националната програма на МОН „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“. На училищната сграда ще бъде извършена реконструкция и пристрояване.

Целта е да се създаде подходяща и качествена учебна и възпитателна среда за целодневно обучение в две групи по 24 деца от 4 до 6-годишна възраст, живеещи в Радиево и околните села Странско, Здравец, Бряст, Голямо Асеново, Малко Асеново. Ще се осигурят условия за пълен обхват на децата в задължителна предучилищна възраст, като се предостави желаната от родителите възможност за целодневно обучение, както и ще се подобрят битовите условия в съществуващите помещения за постигане на максимално ефективна и здравословна образователна среда.

 

2 коментара

  • Моля! За 600 000 ново училище трябва да се построи! Пак ще откраднете 500 000 лв -мизерници ! Ще смените една дограма и изолация за най-много 100 000 лв!Голямо крадене ейй!

  • А ТЪПАЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪБИРАТ КАПАЧКИ ЗА КУВьОЗИ. БОЛЕН НАРОД. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. ТОЛКОВА МНОГО РАЗБОЙНИЦИ И КРАДЦИ НЯМА НИТО ЕДИН ДРУГ НАРОД.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.