Хасково

Хасковският съд остави в ареста двете жени, хванати с хероин и опиум на границата

Хасковският окръжен съд задържа под стража двете жени, заловени на ГКПП „Капитан Андреево“ с 1.020 кг. хероин и 6 гр. опиум на обща стойност 66 660 лв.

Haskovo.info припомня, че те бяха арестувани на 9 ноември при влизане от Турция в България като пътнички в микробус. Дрогата беше открита в дрехите и обувките им.

Мярката им за неотклонение се гледа онлайн чрез Skype заради опасността от разпространението на коронавируса. Според съда е налице обосновано предположение, че привлечените към наказателна отговорност са извършили деянието, за което им е повдигнато обвинение. От количеството на пренесеното наркотично вещество може да се направи извод, че двете са използвани като „мулета“. Досега жените на 26 и 27 г. не са осъждани. За една от обвиняемите са събрани данни и справки за чести задгранични пътувания, поради което съществува опасност от укриването й. Едната жена е направила опит да изхвърли дрогата. В крайна сметка съдът ги остави в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

По друго дело окръжните магистрати задържаха под стража турски гражданин, издирван от властите в Германия. Там той е осъден на година и 2 месеца за присвояване и инсцениране на престъпление.

Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button