Пускат лента за хладилни камиони на Капитан Андреево

Регион

В най-кратки срокове трябва да бъде пусната новата лента за хладилни превози на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капъкуле“, както и да бъдат премахнати таксите за турските превозвачи, които влизат или преминават транзитно през България.

Тези два въпроса бяха част от темите, които обсъдиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и заместник-министърът на търговията на Турция Риза Турагай. Целта е да се ускори придвижването на стоки и да се облекчи максимално бизнесът.

„Като съседни държави в наш интерес е да увеличим търговско-икономическите отношения помежду ни. По време на пандемичната ситуация, през която преминаваме, по отношение на България се постарахме да покажем едно много специално, много индивидуално отношение. В период, в който прилагаме 14-дневна карантина на турските граждани взехме решение да не подлагаме под карантина българските шофьори в Турция“, каза Турагай.

Той посочи, че към момента пропускливостта на граничния пункт е около 1 100 камиона на ден. „Убедени сме, че с откриването на новата лента за хладилни превози ще успеем да повишим пропускливостта до 1 400 и 1 500 камиона на ден. Ако успеем да осъществим тази стъпка ще дадем добавена стойност не само за нас, а и за българския транспортен бранш, българските превозвачи и българската държава като цяло“, допълни заместник-министърът на търговията на Турция.

2 коментара

  • ТЕ СИ ГИ ЗАДЪРЖАТПОСЛЕ ГИ ПУСКАТ НА КУП ВСИЧКИ И ИСКАТ НА ВЕДНЪЖ ДА МИНАТ ВСИЧКИ
    ЕМИ ПУСКАЙТЕ СИ ГИ НОРМАЛНО БЕЗ ДА ГИ ЗАДЪРЖАТЕ И НЯМА ДА ИМА КАЛАБЪЛЪК ТОГАВА

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.