Режат старите стоманобетонни греди на моста в Димитровград, вдига ги 400-тонен кран

Регион

Деветте стари стоманобетонни греди на моста над река Марица в Димитровград вече се режат по специална технология.

След това те ще бъдат вдигнати от 400-тонен кран, който се очаква да пристигне до края на месеца. От фирмата изпълнител вече са изместили водопровода, който върви по моста, свързващ кварталите „Марийно“, „Вулкан“ и „Черноконево“. Изместват се и електрически кабели.

Ремонт

Haskovo.info припомня, че мостът беше затворен за движение на 29 октомври. По 40-годишното съоръжение вече има различни деформации. За ремонта от държавата отпуснаха целево 1 883 820 лв.

Ремонт

Ремонтът трябва да продължи 4 месеца, но при лошо време през зимата, може да бъде удължен. Решено е да се започне сега, защото нивото на реката го позволява.

Движението се извършва по северния обходен път на Димитровград. Градският транспорт също се движи по заобиколния маршрут.

6 коментара

 • Голям тъпизъм в този Димитровград. Цяло лято ми държаха хурката и сега в студеното време и мъглите хората ще обикалят 10 км , за да идат до доктор, магазин , пазар и каквото трябва. Не можа ли кмета да поиска съдействие от военните временно да монтират железен мост докато трае ремонта на този мост!
  Ама то се иска малко и акъл да ти дойде на време!

  • И защо да се харчат пари за временно съоражение при положение че има друг мост и съответно друг добре асфалтиран обходен път!!!!!

   • А колко е добре асфалтиран, и къде го видя това с добре-то!
    Обхода е под всякаква критика, преди изборите ГРОБ да си вземам рушвета пък за останалите хора -майната им.

   • Ама много мислиш бе другарю.
    Военните ще монтират временен метален мост докато трае ремонта на другия. После си го прибират.
    Изглежда в казарма не си ходил та затова не знаеш за какво говорим.

 • А колко е добре асфалтиран, и къде го видя това с добре-то!
  Обхода е под всякаква критика, преди изборите ГРОБ да си вземам рушвета пък за останалите хора -майната им.

  • Точно. Обходния път е под всякаква критика . Пропаднал , без осева линия.
   При мъгла е ужасно не можеш разбра къде да караш. Отделно братя мангасарян вървят по платното пеша или с колела и не се виждат в тъмното .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.