Любопитно

Ловците в Мандра удариха 12 глигана наведнъж

12 диви прасета бяха ударени от ловната дружина на хасковското село Мандра само на един излет. Това е несъмнен рекорд за дружината, която със своите 85 членове, включително от съседните Орлово и Големанци, е сред най-големите в състава на ловното сдружение в Хасково.

За успешния отстрел разказва избраният за втори мандат председател на дружината Ерхан Якъб, който е и член на управителния съвет на сдружението. В късметлийския ловен излет Ерсан Молла е уцелил 3 глигана. Също толкова са попаднали под точния мерник на Смаил Мустафа. С два глигана е приключил деня Сурай Мурад. Юсуф Хашим, който е ловец от три години, Николай Любомиров и Олчай Бейхан са записали в актива си по едно прасе. Слука е имал и младият ловец Сашо Йорданов. Още на втория си излет той се е отчел с един повален глиган.

Попаденията на ловците са се оказали успешни благодарение на двете кучета, отглеждани от Юсуф Хаши. Те са от породата плотхаунд, която досега бе малко позната в региона и естествено буди любопитството не само на ловджиите.

След тази изключителна слука от 12 прасета наведнъж, последва още една. Край село Големанци бе ударено голямо прасе, впечатляващите му глиги представляват ловен трофей. Майстор на точния изстрел бе Междун Вахидин, прицелил се с бойна карабина „Калашников“.

Дружината стриктно изпълнява всички изисквания, наложени заради опасността от африканска чума по свинете. Прави се задължителната дезинфекция, необходимите проби за изследване се изпращат в указаните срокове.

„Имаме 2 солища, 6 хранилки за сърни“, изброява Ерхан Якъб. Изградено е чакало за лов на едър дивеч. 20 дка е дивечовата нива, която се сее с царевица и други култури за фураж. Със съдействието на ръководството на сдружението е направен и ремонт на чешма в ловния район. Дружината е монтирала 2 видеокамери , които следят движението на дивеча, а и на евентуални бракониери. Камерите периодично се местят на различни точки. „При нас бракониери няма“, категоричен е председателят на дружината.

11 коментара

 1. Господ да ги удари ловците 12 пъти.
  Да еба и амуджите да еба.
  Тези гьонсурати свинско като не ядат защо убиват прасета.
  С малки чурки така избиват комплекси.
  А жените им през това време кой знае къде се плющят.
  Дано прасетата имат трихинелоза, една мръвка да не хапнат, яма да ровят и да ги загробят с вар.
  Както казва кметя работа работа работа да им се отвори на тъпите комплексирани авджии.

  1. Браво момчета! Това се казва слука. Оставете ги завистниците. Нещо не виждам Айдън!
   Само така!

  2. Да еба твойта майка да еба смотаняк такъв ти за койсе мислиш педал извратен

  3. Момче с име на футболен отбор.Не разбираш от лов не те засягат ловни работи.Пий си пиенето и ходи да пишкаш и изхождаш по улиците.

 2. Кой ти каза че не ядат свинско? Всеки ден обядвам на Жар-Грила до Ролинга срещу кафе „Енкаса“. Та да си дойдем на думата. Идват една група майстори около 5-6 човека и си личат че са Абита – – говорят си на турски. Та да видиш, като напълнят таблите с мръвки от свинско и как ни „плющят“ ушите.

 3. Изискванията на министъра на здравееопазването-маски,дистанция?!Че сте ловци и сте на излет,не ви освобождава от задължелженията.РЗИ да се самосезира и да бъдат глобени.
  Браво за точния мерник!Наслука!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button