Регион

Задържаха двама каналджии и 19 мигранти в Свиленград

Двама мъже на 39 и 40 г. са задържани и обвинени за подпомагане на 19 граждани от Афганистан и Пакистан да преминат незаконно през страната, съобщават от прокуратурата. В групата на чужденците са и две деца.

На 14 ноември около 8:30 часа служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, ОД на МВР -Хасково и РУ – Свиленград са установили и задържали в Свиленград мигрантите. Чужденците са се намирали в микробус с българска регистрация, управляван от единия каналджия.

Те са влезли в България от Гърция през „зелена граница“ в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал микробусът, в който те се качили. Бусът се насочил към Свиленград, като зад него се движел лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от втория каналджия, който трябвало да плати на шофьора на буса. Планът бил чужденците да бъдат откарани във вътрешността на страната. Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства заради незаконното преминаване на границата и са настанени в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роско Боско
Роско Боско
16.11.2020 9:54 9:54

Защо ги спират? Нали дъртата Меркел ги кани, нали ги иска? Или пък вече не ги иска, но те не знаят…

Back to top button